klaas.punt.nl
De hand van de Pottenbakker
De hand van de pottenbakker
Je kent het vast wel, soms voel je je niet echt geweldig. Zo dus ik ook. Ik voel me soms zo rot, zo slecht, zo wazig, zo zondig, en ik heb geen idee waar ik naar toe moet. Ik voel me verdwaalt in mijn eigen bestaan.
 
Maar weetje, het gekke hieraan is eigenlijk dat ik duidelijk voel dat God, juist hierin, met mij bezig is! Ik voel me als klei in de hand van de Pottenbakker. Er zijn tijden geweest in mijn leven dat ik de vorm duidelijk zag. Of tenminste, ik dacht dat ik het duidelijk zag.
 
Totdat, zo’n anderhalf jaar geleden mijn leven op z’n kop stond doordat mijn relatie uitging. Het leek alsof de Pottenbakker het niet mooi genoeg vond. En Hij begon opnieuw.
 
Lange tijd zag ik alleen de homp klei waaraan Hij werkte. Het leek nergens op. Vormloos en onbetekenend. Maar langzaam aan komt er vorm in. Meestal zonder dat ik het merk, maar soms vallen er pijnlijke stukken af. Oude beschadigingen moeten opnieuw gerepareerd worden, moeten weer mooi gevormd worden. En ik heb het gevoel dat voornamelijk de laatste week een belangrijke week is geweest voor de vorm van mijn levens pot. De Pottenbakker heeft een aantal duidelijke vormen aangebracht en ook een aantal lelijke uitspattingen afgehakt! En niet voor niets. Hij wil dat ik Hem weerspiegel. Hij wil dat ik doe wat Hij wil. Dat ik zelf gemaakte stukken klei loslaat.
 
Niets van mij, alles van Hem, door volledig vertrouwen in Hem!
 
Ik hoop, beste lezer, dat je nu begrijpt waarom er al een tijdje geen log’s zijn verschenen. Zonder Zijn hand kan ik dit niet schrijven. Dan wil en kan ik niets schrijven. En ik miste dat, daardoor verscheen er steeds geen nieuw schrijven. Want dit zijn niet zomaar mijn log’s. Nee, ze dienen het hogere doel, ze dienen mijn Vader in de hemel. En ik heb gemerkt dat ze grote uitwerking kunnen hebben op mensen. Dat komt niet van mij, maar door Gods Geest die er door heen werkt. 
 
En niet alleen ik heb de hand van de pottenbakker nodig….
 
 
Zal Ik niet met u kunnen doen zoals deze pottenbakker (…)? luidt het woord des HEREN. Zie, als leem in de hand van de pottenbakker, zo zijt gij in mijn hand (…) (Jeremia 18:6)

Reacties

Els op 18-06-2006 19:49
Amen en so true :) Ik merk het zelf ook met bloggen, dat ik het niet zonder God kan!! We need Him :)
You are changed in the right direction :)
Thanks to have you as a friend :)
 
Lot's of blessings!
 
Liefs Els
op 19-06-2006 17:45
Hey lieve Klaas!
Mooie log weer!En indd, God werkt door jou heen!
Liefs, Mijke
Erika op 21-06-2006 09:22
Wat een mooie log.
Volledig afhankelijk zijn van Hem, Alles is door Hem en tot Hem en van Hem.
Niets van mij, alles van Hem. Prachtig verwoord.
Fijne dag
Groetjes
Erika
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl