klaas.punt.nl
I want you...
I want you…
Ben jij ook zo druk? Met van alles en nog wat in de weer? Liefst alles tegelijk. Maar eigenlijk geeft het geen echte voldoening. Sja, er moet brood op de plank komen. Je moet je gezin toch onderhouden. Vriendjes en vriendinnetjes die je moet zien. Zoveel leuke dingen om te doen. Feestje hier, concertje daar. Vliegen van hot naar her om overal op tijd te zijn en om vooral toch maar niets te missen. Maar toch, als je er over nadenkt, zo doelloos……?
 
Je kent ze vast wel, de bekende wervingsposters en -affiches met daarop afgebeeld; Uncle Sam. Al wijzend met de rechter wijsvinger, roept hij de lezer op: “I want you for US Army”. Er wordt actie gevraagd. Er zijn veel soldaten nodig voor de grote oorlog in europa. Man kracht, dat is de sleutel tot overwinning. Vechten voor vrijheid!
 
Heb jij je al eens gerealiseerd dat God jou persoonlijk op het oog heeft. Oké, we behoren tot Zijn kerk en natuurlijk is God de lief hebbende Vader voor ons, maar heb je alleens nagedacht hoe het is voor jou persoonlijk? Jij, niets zeggend klein persoontje in een oneindig universum?
 
Hij heeft jou uitgekozen om voor Hem te strijden. Vechten voor vrijheid!
 
Ja, het is waar! God heeft gezorgd voor Zijn eigen wervingsposters en –affiches. Zijn eigen, om het zo is te zeggen, “I want you for heavens Army” propaganda. De bijbel! En daarin zien wij Jezus staan, Hij wijst naar jou. Niet naar de groep waar je bij hoort, niet naar je kerk verband. Nee, naar jou, persoonlijk. Hij wil dat jij opstaat, Hij wil dat jij je wapenrusting aan doet en ten strijde trekt. Niet met aardse wapens, iets veel beters, je krijgt de hemelse wapenuitrusting. En daarmee vergeleken is zelfs de grootste tank een proppenschieter.
 
God heeft jou nodig! Niet jou groep, niet jou kerk, nee, jou persoonlijk. En weetje, niet omdat Hij te weinig macht heeft om het zelf te doen, maar omdat Hij jou wil gebruiken. Hij wil actie van jou! Hij wil dat Zijn volk strijdt voor Hem. Hij wil dat Zijn volk Zijn Naam uitdraagt. Hij wil dat jij staat voor Hem. En Hij, deze grote God, spreekt jou, niets zeggend klein persoontje in een oneindig universum, persoonlijk aan:
 
Mijn zoon / Mijn dochter,
Gaat dan henen, maakt al de volken tot mijn discipelen en doopt hen in de naam des Vaders en des Zoons en des Heiligen Geestes en leert hen onderhouden al wat Ik u bevolen heb. En zie, Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding der wereld. (mattheüs 28:19 en 20)

 

Reacties

Els op 03-07-2006 18:49
Do you already serve in the Army of the Lord?! :)
 
Yes I do! Soms wat minder, en soms sta ik op non actief, best fout he?!
Want als je God dient, en in Zijn leger bent, ja dan moet er gestreden worden, dag en nacht..
 
Question 2.. Trek je je wapenrusting uit 's avonds voordat je naar bed gaat, en trek je 'm de volgende dag weer aan, of heb je deze altijd al aan?!!
 
Wat typerend is, is dat dit al de 3e keer is dat ik dit tegenkom via weblog, maar ook in gesprekken en in de voorbereiding van YoY.. Wat mij de laatste paar dagen daarbij ook nog bezig houd, is het lijden van jou als christen zijn, en dit kwam n.a.v. een weblog van iemand..
 
Hoe vaak lijden wij echt?! Jaah we strijden wel, maar over lijden hebben we het niet zo vaak... kdenk wel een punt van aandacht... Lijden, hoort ook bij het deel zijn van het leger van God is het niet?! :) En ook daarin wil Hij jou gebruiken..
 
Goeie log boy :) thanks :)
agnezzje op 16-07-2006 00:02
hmm... ken de posters van uncle sam niet :-(
Snik, ben ik al zoooo lang van huis?
Naja, maakt niet uit: Gods oproep klinkt gelukkig ook hier!
Ik vergeet nogal eens dat God mij persoonlijk echt kan gebruiken, en dat ik daar voor moet gaan!
Hele goede log, zoals vrijwel altijd.
Alleen je Nederlandsch klopt in de een na laatste alinea niet helemaal... Wel eens van bezittelijke voornaamwoorden gehoord? Ik spreek dan al wel een tijdje geen nederlands, schrijffouten merk ik wel op hoor :-P
 
Groetjes daar, en slaapse!
 
Liefs, Agnes
Helena op 16-10-2006 23:46
o help! Lijden hoort erbij??? God heeft een leven bedoeld voor elk van zijn liefsten om te lijden?Natuurlijk lijden er mensen, enorm. En dat doet God pijn, maar het is werkelijk soms tot eer vanHem, onbegrijpelijk.
Martelaren,het is haast romantiek. Maar dat betekend niet dat dat voor iedereen is weggelegd, hoe mooi het voor sommige diep vanbinnen lijkt.Mag je nog met Jezus regerentot de jongste dag (voor degene die bekend zijn met de bijbel). Wees blij als je niet lijd maar geniet, neem je dat jezelf niet teveel kwalijk. Dat is een gore nasmaak van de refomatorische en conservatieven.
Te veelmensen maken het zichzelf te moeilijk en komen zoop hun'lijdensweg',maar doe het jezelf vooral niet aan. Dat wil Jezus echt niet. Als het even kan gaat ie met je aan tafel met een wijntje. Hij heeft je vooral graag aan tafel als je een misdadiger, hoer, of arrogante afperser bent.Maar ook met jou zoals je bent tafelt Hij graag, Els. Geniet daar maar van.
Liefs
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl