klaas.punt.nl
Te vaak Kerst?
Te vaak Kerst?
Het leven is als een cirkel, vind je niet? Ik wel. Ik dacht er laatst eens over na, toen ik vanuit de trein wat mensen observeerde op een station in de buurt van Utrecht. Het leven is als een cirkel. Ik zag het ineens voor me, helder en klaar. Jaar in, Jaar uit. We lopen steeds in rondjes in ganzenmars achter elkaar aan. Het begint na kerst en eindigt met kerst, want dat is tenslotte nog steeds the most wonderful time of the year….toch?
 
Van kerst tot kerst?
 
Over kerst gesproken, ik vraag me af, hebben wij al niet veel te vaak kerst gevierd? Ik bedoel, iedereen heeft het er altijd maar over, het wordt zo opgehemeld. Dan doel ik vooral op HET kerstgevoel! Vertel jij mij nou eens eerlijk. Hoe vaak, van al die keren dat je kerst hebt beleefd, heb je dat gevoel werkelijk gevoelt? En trouwens, wat is dat dan, het kerstgevoel? Gezelligheid? Kaarsjes? Lichtjes? Mooi versierde Kerstbomen? Rijkelijk gedekte tafels? Of toch meer familie en vrienden, een openhaard vuurtje of aan mooi besneeuwde landschappen?
 
Iets klopt hier niet. Ik mis hier iets, jij niet? Kijk, objecten en gebeurtenissen werken mee aan een gevoel, maar veroorzaken het gevoel op zich niet. Dat gaat dieper. Misschien is het goed om terug te gaan naar het begin. Waar is kerst ook weer begonnen? Of beter gezegd; Waar is kerst ook weer OM begonnen? 
 
“Goede vraag”, zeg jij misschien, “Hmmm, ohja, om Jezus, toch? Die freak, die tweeduizend jaar geleden zogenaamd in een stal werd geboren. Daar hebben ze volgens mij pas een film van gemaakt, tenminste zoiets zag ik hangen in de bios. Wie geloofd daar nu nog in? Wat zeg je? Redder van de wereld? Hij? Onze Redder? Maar wie heeft er dan eigenlijk redding nodig?”
 
Kijk dat bedoel ik nou! Wij vieren al zo’n 2000 jaar kerst. En zie wat er van geworden is. Kerstboom, kerstman, kerstdiner, kerstmuziek, kerstmarkt, kerst-van-alles-en-nog-wat! Maar, zijn wij niet iets heel belangrijks kwijt geraakt. Juist dat wat het begin en eind van onze levenscirkel vormt? 
 
Ga eens bij jezelf te rade! Wil jij jouw levenscirkel echt perspectief geven? Wil jij een echt begin en eind en wil jij het echte kerstgevoel ervaren?Open dan je ogen en je hart voor het Kerstkind van Bethlehem, onze Redder!

Reacties

a3jelle op 26-12-2006 15:35
Mooi!!
Els op 31-12-2006 19:51
your realy right hehe typisch want sluit wel beetje aan bij mijn weblog ;)
Maarruh, er staat nergens in de bijbel dat hij in een stal is geboren :P
 
Gezegend en goed uiteinde :)
 
Liefs Els
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl