klaas.punt.nl
Je kent ze wel!
Je kent ze wel!
Je kent ze wel, die lange grote Chinese rollen. Oorverdovende herrie voor minstens een halfuur. Sommigen schijnen geen genoeg te krijgen van het knallen. Als je het oor te luister legt zo rond de jaarwisseling dan hoor je ze, overal in Nederland. Grote lange klapermatten!
 
De volgende ochtend, Nieuwjaarsochtend, liep ik langs een plaats, waar ‘s nachts zo’n mat was afgestoken. Je kent ze wel, je kunt ze overal tegenkomen dezer dagen. Die grote hopen verregende rode snippers, op het pleintje achter je huis, of op de hoek van de straat, die nooit iemand opruimt. En terwijl ik langs liep werd mijn oog getrokken naar een misser. Eén van de klappers was niet afgegaan. Ik hield in. Het lag wat zielig tussen de rommel. Een kort uitgedoofd lontje naar bovenstekend.
 
In gedachten verzonken stond ik te kijken naar dat ene rotje. Gedachten spookten door mijn hoofd. Gedachten als: Eigenlijk een doel misser. Het had geprobeerd mee te doen. Het wilde ook klappen, minstens net zo hard als de rest van zijn soortgenoten. Het deed net zo hard z’n best en had een uitstekende plek, zo midden in het geheel. Het was mooi en sterk. Zoveel plannen, zoveel vooruitzichten, maar het liep af met een sisser…
 
Sja, de link is snel gelegd. 
 
Je kent ze wel! Die mensen, je kunt ze overal tegenkomen dezer dagen. Speciaal in deze dagen. De gezelligheid van kerst en de saamhorigheid van Oud en Nieuw is weer voorbij. Ze blijven alleen wat achter. Ze hebben geprobeerd mee te doen. Ze wilden minstens net zo hard als hun soort genoten. Ze hebben een goede plek in de samenleving. Mooi en sterk, zoveel plannen, zoveel vooruitzichten, maar loopt het af met een sisser?
 
Gek eigenlijk, dat wij mensen, vol van overlevingsdrang, zo snel worden beïnvloed door negatieve gevoelens en gedachten. En misschien harmonieert jou gevoel wel met de beschrijving hierboven. De mijne vaak genoeg in elk geval. En ik heb er dan ook lang over nagedacht, wat de oplossing, de remedie tegen dit probleem zou kunnen zijn. 
 
Ik kwam tot de conclusie, eigenlijk is er maar één! Heel simpel; tel je zegeningen! Prik door de negatieve spiraal heen en bekijk, in plaats van wat je niet hebt, wat je wel hebt en wees gelukkig!

Reacties

judith op 05-01-2007 11:33
AMEN!! :D:D
 
liefs Juut
Elsa op 05-01-2007 18:50
Ik kwam ff langs en d8, zeg ff hoi.
heb weinig te melden, helaas
 
ciao!
Elsa :)
Els op 10-01-2007 19:28
Waarheid zeker :)
 
Maarruh toen ik het voorbeeld las, moest ik denken aan het feit dat we vaak als christenen graag naar buiten willen uitklappen zeg maar, dus voor God aan de gang willen gaan, maar helaas ergens toch een angst hebben en dus maar in ons eigen wereldje blijven hangen wat veilig is... waardoor we helaas met onze grote plannen, misschien over 60 jaar als we bejaard zijn zeggen: Had ik maar op dát moment wel zus en zo gedaan voor God, dan had ik nog wat gemaakt van mijn leventje etc...
 
Liefs en zegen
 
Els
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl