klaas.punt.nl
Christen in Fantasyland
Christen in Fantasyland
Zolang er mensen bestaan, bestaat er fantasie. Het is simpelweg in ieder mens, in mindere of meerdere mate, in gebakken. Fantasie of geestelijke verbeeldingskracht is deel van ons mens zijn en is daarmee ook niet te ontwijken. Het is dan ook volkomen logisch dat deze fantasie  door de eeuwen heen is omgezet in kunstzinnige projecten als verhalen, boeken, schilderijen, muziek, films en tegenwoordig zelfs videogames.
 
In de negentiende en zeker in de twintigste eeuw ontwikkelde zich een eigen fantasy genre in de literatuur en later ook in film- en computergamewereld. Meteen ontwikkelde zich een grote groep trouwe fans. Christenen, daarentegen, staan vaak erg sceptisch tegenover de vaak magische en fantastische werelden ontsproten aan de verbeeldingskracht van schrijvers en filmmakers. Eerlijk gezegd ontstaan bij mijzelf, als fantasy liefhebber én christen, ook vaak ingewikkelde vragen.

Na het verdiepen, lezen en kijken van vele fantasy verhalen heb ik een praktisch stappenplan ontwikkeld, wat je kan helpen bij het nadenken en bepalen van je positie ten opzichte van fantasy verhalen.

Reacties

Rinke op 29-06-2009 08:47
Hey,
 
ik ga zo op mn gemakje je essay eens lezen. Herrinner me nu trouwens de titel van dat boek waar ik het over had weer, misschien iets voor jou:
 
 
Adios
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl